petak, 24. prosinca 2010.

Franck Capuccino: vodenasta laž


Poruka ljudima iz Francka:
Okanite se proizvodnje instant kave koju ljudi u kafićima naručuju kao Nescafe.

Zahvaljujući Franckovim instant splačinama razvio sam novu naviku: čim uđem u kafić, prije nego što sjednem za stol, bacim pogled na police iza šanka. Dva su znaka za uzbunu: velike crveno-bijele šalice s Franck logotipom ili kutije s Franck instant kavom. Uočim li bilo što od toga dvoga, okrećem se na peti za 180 i napuštam prostoriju.

U početku bijaše Nescafe: classic, vanilija, čokolada i irish. Bijaše tu i Jacobs. Tek pravi eksperti okusili bi razliku. A onda je stigao Franck sa svojim razvodnjenim instant napitkom koji s "originalima" ima zajedničkoga koliko i MP3 player s Hrelića ima s iPodom (da, ima onaj veliki bijeli krug). Za razliku od Nescafea i Jacobsa, Franck je doslovno bezukusan. Voda. Ako mislite da ipak ima aromu, razočarat ću vas - to je okus umjetnog zaslađivača. Pjena je šupljikava i mlitava, napitak vodenast i razočaravajuće blijede boje. Pljačka, prijevara, uvreda.

I zato draga gospodo iz Francka, dajte si malo truda i napravite to kako spada. Ne znam kakvo mito i korupciju nudite vlasnicima kafića koji nadalje podvaljuju vaše splačine mušterijama po jednakoj cijeni kao da nude pravi "nes". Postoji još nekoliko oaza u koje odlazim na kavu, ali budu li i oni prešli na Franck instant kavu, prestajem ići u kafiće. Ovo je otišlo tako daleko da kafiće više ne dijelim na pušačke i nepušačke, već na one u kojima se može popiti pravi nes i onaj vaš, lažni, vodenasti.

Znam da znate. Napravili ste fenomenalan posao sa Superioreom. To je bez premca najukusniji espresso (i iz najseksi šalice) koji sam ikada pio. Ali instant-ice su vam dno dna. Lošije od toga ima za kupiti valjda samo u Lidlu, ali tamo to košta 1 kunu.

P.S.
Morao sam se ispucati. Netko je doma donio Franck Capuccino Classic i odlučio sam mu dati još jednu šansu. Za par minuta osjećao sam se kao totalna lakovjerna budala. Idem sad proliti tu laž iz šalice i napraviti si Nescafe, pravi :)

3 komentara:

EnfantTerrible kaže...

Odličan post kolega bloggeru, napokon ih je netko raskrinkao! :D

kavopija kaže...

fora, imam frendove koji nisu kužili razliku između Franckovog vodenastog i pravog Nescafeovog capuccina sve dok im ja nisam rekao. odonda im je muka čim vide velike Franck šalice :)

astrid.york kaže...

hehe, dobar. iako sam ja uvijek prije za dobru staru tursku kavu, volim popiti nes, ali ovaj franck instant neeee :D